Despre noi

Despre noimisiunea noastra

Misiunea noastră este să înbinăm beneficiile dintre mișcarea fizică conștientă și aspectele emoționale ale practicii din yoga, să ne menținem sănătatea și să dam un scop vieții tale. HYR se angajează să ofere o varietate de stiluri autentice de yoga, menținănd clasesle cat mai accesibile pentru abilitățile tuturor, promovănd o viață sanatoasă si activa comunitătii noastre din itreaga lume.

angajament | diversitate | creştere | inspirație | comunitate.

"Un vis pe care îl visezi singur este doar un vis. Un vis pe care îl visăm împreună este realitate." ~ John Lenon


instructor yoga: CLARA HUZU

clara_huzu_bikram_yoga

Primul meu contact cu practica yoga, mai exact Bikram Yoga, l-am considerat o "gresala" si asta s-a intamplat in anul 2011. Pe parcurs a devenit mai mult un stil de viata decat un simplu mod de a face miscare.

Timp de cinci ani am activat ca insotitor de bord la comapania aeriana Emirates, avand avantajul de a calatori foarte mult si am putut practica diferite stiluri de Yoga, cu diferiti profesori, pe diferite continente. La momentul respectiv nu am realizat ce beneficiu si avantaj avea sa imi aduca mai traziu in viata sa pot avea access la asa o larga varietate de informatii despre yoga, atat practice cat si teoretice, dar azi ma uit in urma cu recunostinta si bucurie ca am avut aceasta ocazie unica.

Pe parcursul a 4 ani mi-am dezvoltat treptat o practica personala constanta, timp in care mi-am ingaduit atat la nivel cognitiv cat si emotional sa imi integrez cunostintele teoretice de la diferite workshopuri, profesori internationali dar si cunostintele practice personale.

Cu toate aceste experiente si cu inima deschisa, am ales sa imi completez studiile si cetificarea la nivel international direct de la sursa - in mistica tara India.

Prima certificare in Ashtanga Vinyasa Yoga am obtinut-o in Mysore, India, Martie 2015

Cea de a doua certificare in Hatha Yoga in Mysore, in India, Septembrie 2015.

 Spre a imi indeplini dorinta de a perfectiona prima si mult iubita mea practica “BIKRAM YOGA", in toamna anului 2016, in Thailanda, am urmat cursul autentic de formare in cadrul institutului “Bikram Yoga Collage of India” sub indrumarea unuia dintre cei mai mari Yoghini ai zilelor noastre, Bikram Choudhury, fondatorul original al acestui stil de yoga.

Adevarata mea parctica de yoga este de a fi folositoare celorlalti, oferind din inima ocazia unica de a pune si la dispozitia romanilor (deocamdata celor din capitala) practica terapeutica in stilul original Bikram.

 

Personal sunt un practician care pune accent pe technica posturii si pe aspectul mecanic din postura, si cum pot fi integrate in propria practica in functie de corpul fiecaruia, pentru a obtine beneficii maxime. Daca esti in cautare de “easy and quick fix” – this is not it!

 Dorinta mea de a oferi mai mult claselor mele de yoga m-a motivat sa urmez facultatea de medicina din Bucuresti “Carol Davila” cu profilul balneofiziokinetoterapiepentru a imbina misticul din yoga cu stiinta, prin intermediul observatiei, experimentarii si logicii cu scopul de a explica ipoteze testabile, care au rolul de a imi imbunatati si completa nivelul meu de intelegere si cunoastere referitor la corpul omenesc.

Impreuna, YOGA si STIINTA mi-au amplificat abilitatea de intelegere si empatie fata de fiecare practicant din cadrul orelor mele de yoga, intelegand nivelul fizic al fiecaruia si oferind alternative ale posturii in cazul unei afectiuni (coloana, genunchi, umar,etc.)

La orele mele de yoga veti gasi TECHNICA, PRECIZIE cu VINDECARE holistica si mult FUN!

Motto-ul meu: #HappySpine #HappyMind #HappyLife

♦ Verifică programul și rezervă prima clasă cu Clara
 
 

YOGA & CALDURA

Yoga – practica yoga este renumita in vindecarea magica la nivel fizic, psihic si emotional. Vindecarea corpului fizic ajuta la o mai buna functionare a corpului energetic care te va ajuta sa iti regasesti echilibrul interior.

Caldura – Transpiratia este considerata din timpuri stravechi ca fiind benefica vindecarii. De exemplu, in Ayurveda se folosesc bai de aburi care creaza stari de tranformare, vindecare si, totodata induc transpiratia care ofera beneficiul de a mentine sanatatea sau chiar recuperarea dintr-o boala deja existenta.

Cand caldura si yoga sunt imbinate, rezultatele sunt garantat miraculoase in mentinerea  sanatatii, corpul, mintea si spiritul devin mai puternice.


BIKRAM CHOUDHURY

Este fondatorul stilului de Bikram yoga la nivel mondial devenind extrem de cunoscut in jurul anilor 1970. Bikram Choudhury s- a nascut in 1946 in Culcuta, India. El a inceput sa practice Hatha yoga de la varsta de trei ani. Incepand cu varsta de cinci ani si-a continuat practica sub observatia marelui Guru Bishu Gosh, fratele mai tanar al lui Paramahansa Yogananda (marele autor care  a cucerit lumea cu cartea “The Autobiography of a Yogi”). Dupa zece ani de practica a disciplinei yoga, rezultatele mult meritate au inceput sa apara iar Bikram a castigat trei ani consecutivi titlul de campion in lotul de juniori la campionatul National din India.

Dupa accidentarea genunchiului in cadrul concursului de culturism din dorinta de vindecare prorie, a dezvoltat o serie de 26 de posturi din Hatha Yoga intr-o camera incalzita pana la 40 de grade Celsius si 40% umiditate. In ultimii patruzeci de ani aceasta metoda terapeutica a fost raspandita la nivel international si s-au inregistrat rezultate extrordinare. Exista la ora actuala peste 1650 de studiouri in toata lumea.  Studioul nostru este singurul in Romania unde poți practica Bikram Yoga. 

Citește mai multe despre Bikram YOGA aici


Contact Us

online ~ live streaming ~ on demand
Clara Huzu +4 0735 078 875
office@hotyogaromania.com